Patrimoni, natura i artesania

Patrimoni i natura

A Campanet ens agrada preservar la nostra història i cuidar tots el elements que conformen el que som. Som un poble els quals els nostres origens es remonten molt probablement a la prehistòria, passant les distintes èpques històriques de Mallorca. 

 

Pel que fa a l’economia, el sector agrari fou pràcticament l’únic protagonista de l’economia del poble fins ja entrats els anys 40. Seguit de la industrialització i sobretot l’apogeu del calçat, el qual ca suposar una evolució econòmica per al nostre poble. Actualment l’economia gira entorn al comerç, els serveis i el turisme.

 

D’aquesta manera, a Campanet hi trobaràs una oferta artesanal, cultural i històrica molt ample. Començant pels diversos llocs que et proposam a continuació. No t’ho pensis, descobreix el nostre patrimoni i naturalesa com mai l’havies vist:

 

COVES DE CAMPANET

Les Coves de Campanet són, sense cap dubte, una de les coves més ben conservades i espectaculars de Mallorca. Foren descobertes al 1945 i són un dels fenòmens naturals del municipi que no us podeu perdre.

FONTS UFANES - BOSC DE GABELLÍ

Són el fenòmen hidrogeològic més singular de l’illa i s’ubiquen en el meravellós bosc de Gabellí. Foren declarades monument natural, ja que diversos cops a l’any esclaten degut a l’acumulació d’aigua de les pluges provinents del Puig Tomir i voltants.

ERMITA DE SANT MIQUEL

L’ Ermita de Sant Miquel és una Església gòtica de l’època de la conquesta catalana construida al segle XIII que es troba a la Vall de Sant Miquel, que és on s’ubicava el poble de Campanet originàriament. Està a escassos metres de les Fonts Ufanes i de les coves i és un racó de visita obligatòria on regna la natura, la història i la calma en harmonia.

 
 

 

Artesania

CA'S COVANER

TALLER I TENDA D'ARTESANIA

CA'S CAMPANETER

TALLER D'ESPARDENYES FETES A MÀ

MEL ES RAIGUER

DIEGO CAMUÑAS

FONER, TALLER I TENDA D'ARTESANIES

SA TEULERA DE CA'N DOLÇ

TALLER D'ARTESANIA EN FANG